Tjenester

Tjenester

Takfornying

Bilde av en ansatt som utfører vask og algebehandling av hus i Moss

Hva:

Takvask er en kjemisk og mekanisk rens som fjerner alt av forurensning, grønske, alger og mose.

Hvorfor:

Vask av taket vil løfte helhetsinntrykket på bygget og gi det et realt ansiktsløft. Men kanskje enda viktigere er det at taket vedlikeholdes slik at det ikke samler seg for mye mose og lignende. Dette kan føre til oppsamling av vann, og i verste fall frostsprengning og fuktskader.

Hvordan:

Vi utfører alt som har med takvask å gjøre. I tillegg til å fjerne mose og annen forurensning, legger vi på algdreper som dreper sporene i steinen slik at mosen holder seg borte lenger. Når takvasken er utført, sørger vi for å skylle vegger, takrenner og fortau etter oss. Vi kan også impregnere taket og male takstein om ønskelig.
Bilde av en ansatt som utfører vask og algebehandling av hus i Moss

FAsadevask

Hva:

Fasadevask er grundig vask av utsiden av et bygg som f.eks. hus, blokker eller næringsbygg.

Hvorfor:

I tillegg til at det blir pent og rent, fjernes all forurensning som sopp, mose, grønske og støv. Ved regelmessig vedlikehold av fasader og bygningsmasse, sørger man for at fasaden vil ha lengst mulig levetid.

Hvordan:

Vi sørger for at vi alltid bruker den beste metoden for byggets fasade. Eksempelvis brukes det på trehus høytrykkspyler med tilpasset dyse som er skånsomt mot treverk. Da legger vi på kjemi iform av skum, for så å skylle fasaden med rentvannsystemer. Vi har lang erfaring med høydevask og har systemer som vasker opp til 20 meter. Vi benytter oss av alt fra forlengere til lift, avhengig av prosjektets størrelse og utfordringer.

VInduspuss

Bilde av en ansatt som bruker en nal til å vaske et vindu

Hva:

Vinduspuss kan inkludere rengjøring av både innsiden og utsiden av vinduer, på alt fra private boliger til større næringsbygg.

Hvorfor:

Når vinduer blir utsatt for mye støv og forurensning, kan overflaten bli matt og slitt. Jevnlig vask vil forhindre at dette skjer, samt at det vil gi et penere og ryddigere uttrykk på bygget. Dette er spesielt viktig for bedrifter som har utstillingsvinduer og fasader som blir eksponert for mye trafikk.

Hvordan:

Vi utfører rengjøring av alle vindustyper på tradisjonelt vis; med forvask, nal og eventuelt med en forlenger. Vi har også rentvannsystemer i bil som vasker vinduer på utsiden opp til 20 meter. Ved tilfeller der dette ikke kan brukes, benytter vi oss av lift. Vi kan også fjerne lim, tape og malingsflekker om ønskelig.
Bilde av en ansatt som bruker en nal til å vaske et vindu

Byggrengjøring

Bilde av en ansatt som vasker fasaden på et næringsbygg

Hva:

Byggrengjøring er rengjøring underveis i en byggeprosess av eksempelvis nybygg eller rehabilitering av bygg.

Hvorfor:

Behovet for rengjøring vil variere fra prosjekt til prosjekt. Setter man for eksempel opp et nybygg vil det kanskje være behov for å vise frem bygget til eier før det er helt ferdigstilt. Da kan vi utføre en forvask slik at det er presentabelt til visning. Før overtakelse vil vi utføre en sluttvask.

Hvordan:

Vi har lang erfaring med rengjøring under ulike byggeprosesser og vasker tak, vegger og flater, samt fjerner smuss, støv og avfall. Alle våre ansatte har kunnskap og sertifikater om sikkerhet, sikring og stillas. Våre hjelpemenn tar seg fra kildesortering, støvsuging og vasking til bæring av materialer og rigging av stillas.

Bilde av en ansatt som vasker fasaden på et næringsbygg

Gulvbehandling

Bilde av en ansatt som bærer vaskemidler

Hva:

Likt for alle ulike typer gulvoverflater er at de bør behandles jevnlig. I vårt nordiske klima med tydelige årstider, opplever vi at gulvene stadig slites av vann, stein, salt, varme og kulde, og har behov for behandling.

Hvorfor:

Jevnlig gulvbehandling vil forlenge levetiden, samt øke sliteevnen på gulvet ditt. Eksempelvis vil et linoleumsgulv som ikke blir behandlet med boning, etterhvert krakkelere / sprekke opp.

Hvordan:

Vi utfører all form for gulvbehandling som for eksempel tepperens, skuring og boning, samt sliping av gulv med diamantpads.
Bilde av en ansatt som bærer vaskemidler

Grafittifjerning

Hva:

Grafitti er tekster, tegninger og kunstverk som blir spraymalt på offentlige eller private bygninger og steder, slik som på fasader, murer eller lignende.

Hvorfor:

Spraymalingen som brukes er lite miljøvennlig og gjør at underlaget kan ta stor skade hvis det ikke fjernes riktig.

Hvordan:

Fjerning av grafitti har ulike fremgangsmetoder, da det kan være benyttet ulike typer maling / spray, samt at det kan være utført på ulike overflater. Vi sørger for at det blir benyttes riktige metoder og rengjøringsmidler for å fjerne mest effektivt. Vi kan i tillegg legge på impregnering slik at det blir lettere å fjerne potensielt fremtidig «kunstverk».

Rens av takrenner

Bilde av et nyvasket tak

Hva:

I større bygg vil det kanskje være en vaktmester som har ansvaret for å fjerne mose og sand fra takrenner, men i privatboliger er det lett å overse eller utsette det, da de som regel er svært utilgjengelige og ute av syne.

Hvorfor:

Uten jevnlig rens av takrenner, kan man risikere at de blir tett. Det igjen kan resultere i at vannet blir fraktet steder det ikke skal, som f.eks. under tak, inn i vegger og inn i grunnmur til kjeller. På vinteren kan det oppsamlede vannet fryse til is og resultere i mengder av istapper som må fjernes.

Hvordan:

Vi benytter oss av ulike metoder når det kommer til rens av takrenner, avhengig av prosjektets størrelse. Der det er lett å komme til, bruker vi støvsuger med 12 meter-forlenger for fjerning av løv og greiner. Er ikke dette mulig, går vi opp på taket iført lift og godt sikringsutstyr. Alle våre ansatte har lift- og sikringskurs. Vi avslutter alltid med å sjekke at alt ser bra ut med et kamera.

Bilde av et nyvasket tak

Smittevask

Hva:

Smittevask er grundig vask og desinfisering av lokaler hvor det er oppdaget smitte.

Hvorfor:

Det er viktig å utføre smittevask der det er påvist smitte for å forhindre at smitten sprer seg. Det settes strenge krav til hvordan smittevasken skal utføres og nødvendige prosedyrer skal følges.

Hvordan:

Vi utfører smittevask i tråd med smitteveilederen fra Standard Norge for renholdsbransjen og vi har alle smittevaskkurs som gjør at du kan være sikker på at arbeidet og tiltakene vi gjør følger lover og forskrifter for ikke å bli smittet eller spre smitte.

Ta kontakt i dag!

Bilde av daglig leder Michael Olsen

Michael Olsen

Daglig leder